Primul Focus-Grup din cadrul proiectului RENASC

Data de 27 septembrie 2019 in cadrul proiectului RENASC, a fost marcata prin Ziua Mondială a Contracepției in cadrul primului Focus-Grup de lucru cu membrii rețelei RENASC, alaturi de cei mai dedicati si mai valorosi actori in politici, programe, promovare si servicii privind dreptul la sanatatea reproducerii, asigurarea contraceptivelor si accesul la educatie privind sexualitatea in #Romania, in cadrul proiectului RENASC – Retea Nationala de Sanatate a Reproducerii prin politici publice integrate”. Alaturi de reprezentanti ai institutiilor publice si organizatiilor cu activitate in domeniul Sanatatii Reproducerii, in cadrul focus-grup-ului s-a lucrat interdisciplinar un plan de masuri pentru creșterea accesului la servicii de planificare familială, propunere alternativa la politicile publice existente in domeniu, cu misiunea de a ajuta la crearea viitorului cadru strategic de imbunatatire a domeniului Sanatatii Reproducerii.

 

De asemenea in cadrul evenimentului au fost prezentate rezultatele Raportului de evaluare a politicilor publice in domeniul Sănătății Reproducerii realizat in cadrul proiectului precum si bune practici din exemple internaționale.

Invitat special doamna Conf. Univ. Dr. Diana Paun – Consilier de stat in cadrul Departamentului Sanatate Publică, Administrația prezidențială.

Va prezentam cateva imagini de la acest eveniment.